Debatt

Hvorfor skepsisuka er viktigere enn noensinne

Skepsisuka står for tur: Hva tror du er sant?

Publisert

I en tid hvor globalisering, teknologi og vitenskap flytter grenser for hva vi som mennesker vet, er det også viktig å utfordre og revurdere våre dypeste overbevisninger. Men kan vitenskap og tro sameksistere? Og gir vitenskap oss svarene på alle våre spørsmål? Hvorfor er det avgjørende å stille grunnleggende spørsmål om eksistens og mening, særlig i den akademiske verden?

Skepsisuka 2023 i Trondheim, som markerer vårt 10-årsjubileum, er ikke bare et arrangement. Det er et sterkt uttrykk for vår tro på viktigheten av utforskning, dialog og respekt for mangfoldige perspektiver. Men hvorfor er dette så vesentlig? La meg gi deg tre punkter:

En dypere forståelse av oss selv og andre: Å stille spørsmål ved egne overbevisninger og å forstå andres tro er viktig med tanke på hva en selv legger til grunn for hva en tror er sant og hva man legger til grunn etikk og moral i samfunnet. Det tror vi fører til selvrefleksjon, empati og utvikling.

Utfordre tanker knyttet til tro og vitenskap: I skepsisuka tar vi for oss utfordrende temaer, som sammenhengen mellom vitenskap og tro. Mange sier at de ikke tror på Gud, men på vitenskapen! Skepsisuka vil gi deltakerne muligheten til å utforske hvorvidt disse to kan komplementere hverandre snarere enn å stå i opposisjon.

LES OGSÅ: Vannflaskene for en bedre helse

Behovet for trygge arenaer for dialog: I en tid med polarisering og store ekkokamre er det essensielt med arenaer hvor folk kan diskutere dyptgående og personlige temaer på en respektfull og informert måte. Skepsisuka tilbyr nettopp dette.

Skepsisuka legger som nevnt til rette for at man kan stille spørsmål, delta i debatter og seminarer, og få et dypere innblikk i kristne tro, men også hvordan den står seg i møte med andre religioner og livssyn. Selv om programmet primært er rettet mot studenter, er det kveldsarrangementer som er åpne for alle. Det er vårt ønske at hver deltaker går fra skepsisuka med større kunnskap om tro og livssyn, samt en større bevissthet rundt hva man selv legger til grunn for sin tro/livssyn.

Så, om du er en tviler, en søkende sjel, eller bare nysgjerrig, hvorfor ikke utfordre deg selv? Delta på Skepsisuka 2023 i Trondheim, 25. – 29. september. Dette tror vi er en unik sjanse til å reflektere over, lære og forhåpentligvis finne svar på noen av de eksistensielle spørsmålene du måtte ha. Vi ønsker deg velkommen til skepsisuka, hvor vi sammen jakter på sannheten.

LES OGSÅ: Debatt: Har vi gitt opp språket vårt?

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS