Debatt:

Bry deg, da, student!

Studentvalget ved NTNU er rett rundt hjørnet, men de fleste studentene virker ikke å bry seg.

Publisert

Kjære student. Hvorfor bryr du deg ikke? Nå er det snart studentvalg ved NTNU, og studentdemokratiet jobber på spreng for å finne gode kandidater, og deretter få folk til å stemme. Men du bryr deg jo ikke.

Vi sliter ofte med å finne folk til å stille til valg, og like vanskelig er det å få folk til å stemme. Høsten 2020 hadde studentvalget en oppslutning på bare 6,5 prosent. Kanskje ikke så rart. Du åpner jo ikke mailene vi sender, scroller kjapt forbi innleggene våre på Instagram, og ignorerer oss på stand. Vi vil jo bare bidra til å skape en bedre studiehverdag for nettopp deg, så vær så snill og ikke ta oss for gitt.

LES OGSÅ: Meiningslaust studentval

Er grunnen kanskje at vi har det så bra på NTNU at du har blitt bortskjemt? For ja, vi har det jo veldig godt. Vi går på et av Norges beste universitet, og har massevis av tilbud både på og rundt universitetet.Men dette har ikke kommet av seg selv. Det er, blant annet, et resultat av hardt og målrettet arbeid fra engasjerte tillitsvalgte og studentpolitikere gjennom mange år, og vi må fortsette å kjempe for våre rettigheter og interesser! Ofte er det et utakknemlig og delvis usynlig arbeid vi gjør, men det er så utrolig viktig, både for dagens og framtidas studenter.

Studentdemokratiet er som studentmiljøets Batman: Man vet ikke helt hvem det er, men det er noen som jobber iherdig for oss alle i det skjulte, for å gjøre studiehverdagen bedre. Men i motsetning til Batman, som ofte jobber alene, er studentdemokratiet en stor gjeng av alskens studenter. Det er referansegruppestudenter, klassetillitsvalgte, instituttillitsvalgte, fakultetstillitsvalgte, Studenttinget og mange, mange flere. De er spredt utover hele studentmassen – i alle studiebyer, på alle campuser og på alle studieprogram. Det er derfor vi trenger nettopp deg!

LES OGSÅ: Fredsprisen går til to journalister, men mye må fortsatt gjøres

Som ellers i samfunnet må du engasjere deg for å kunne ta del i demokratiet. Så om du ikke bryr deg, så har du jo heller ingen rett til å klage når ting ikke blir som du ønsker. Er foreleseren din en tulling? Ja, da bør du kanskje engasjere deg i referansegruppen. Har linjeforeningen din dårlige kår, eller er studieprogrammet ditt lagt opp på en rar måte? Ja, da bør du kanskje stille til institutt- eller fakultetstillitsvalgt. Og om du ønsker å diskutere og vedta politikk som gjelder alle NTNUs studenter, da må du engasjere deg i Studenttinget! Det er massevis av muligheter, så still til valg selv, nominer noen du kjenner og ikke minst: STEM! Det er på tide at du begynner å bry deg!

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS