Debatt

Gunnerusbiblioteket er fortsatt stengt på ubestemt tid

I sommer stengte Gunnerusbiblioteket på ubestemt tid. Dette har skapt reaksjoner, og studenter og andre brukere av biblioteket krever ordentlig svar fra NTNU om dato for gjenåpning.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 2. november holdt vi høstens andre demonstrasjon for Gunnerusbiblioteket. Det var godt oppmøte, og mange mennesker er veldig opptatt av at biblioteket skal åpne igjen. Vi har hørt at planen er å åpne biblioteket igjen, men vi får ikke vite når. Vi vil ha en dato, og vi vil ha en ordentlig forklaring på hvorfor NTNU har valgt å være så utrolig trege i sitt arbeid med å fikse opp i de sikkerhetsmessige problemene.

Det er ikke lenge siden sist Gunnerusbiblioteket var stengt for oppussing, og i 2022 åpnet det med 100 nye lesesalsplasser. Disse plassene skulle fortsatt vært i bruk. Vi tenker på de mange studentene som i realiteten ikke har fått bruk for biblioteket i det hele tatt, og som ut fra dette har fått en dårligere start på studiene sine. Vi tenker på de studentene som ikke har fått bruke biblioteket til å skrive oppgavene sine, og vi tenker på dem som fortsatt ikke har fått med seg at det har stengt, for det er det egentlig ingen som har giddet å fortelle dem! Ved forrige demonstrasjon 15. september var det folk som gikk til døren, og som måtte snu da de så at det var stengt. Dette sier litt om mangelen på informasjon fra NTNU overfor brukere av biblioteket.

LES OGSÅ:  Det er ikke forsvar å drepe tusenvis av uskyldige barn

Når vi har jobbet med dette innlegget, har vi snakket med studenter, ikke- studenter og ansatte om denne saken, og det vi får høre, gjør oss ganske triste. En arkeologistudent sier det føles som å bli kastet ut av hjemmet sitt. Kalvskinnet er deres campus, men de har få plasser som tilhører dem. En annen student ved arkeologi forteller at hun er veldig bekymret for bacheloroppgaven hennes, og at hun ikke helt vet hva hun skal gjøre hvis biblioteket ikke åpnes igjen veldig snart. En ansatt forteller meg at de ikke selv får vite hva som skal skje fremover. De trenger å tenke nytt for å kunne tilby tjenestene sine til studenter og ansatte, og dette er krevende for dem. Dette er en omstilling som vil ta tid, men hvor lang tid? Vi vil inn i biblioteket!

Vi vil lese til eksamen, bachelor- og masteroppgaver, artikler og for fritidsinteresser. Vi forstår at biblioteket er stengt av en grunn, men dette går ut over mange flere mennesker enn det skulle trengt. Det går ut over studenter, ansatte både på biblioteket og ellers, og det går ut over pensjonister som ønsker å ha et sted å gå på fritiden. Vi får svar om at spesialsamlingene må beskyttes, men det er ikke dem vi ber dere åpne!

Vi i Fortidsminneforeningens studentutvalg krever å få mer tydelige svar fra NTNU. Vi har hørt dere nå, og vi skjønner at sikkerhet er viktig, men dette begynner å bli flaut. Dette tar altfor lang tid, med altfor vage svar. Åpne biblioteket vårt, og bevis at dere faktisk bryr dere om oss.

Vi vil demonstrere til den dagen kommer der biblioteket er gjenåpnet for alle.

LES OGSÅ:  Uansvarlig i dag, uansvarlig i fremtiden

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS