ILLUSTRASJON: Lea Lauvland Longva

Leder

Ikke vår trondhjemmer

Trond Giske ble kåret til Årets trondhjemmer 2022. Fra et studentperspektiv virker utdelingen latterlig.

Publisert

Leserne av avisa Nidaros har kåret Trond Giske til Årets trondhjemmer 2022. Ifølge Nidaros har leserne blant annet trukket frem innsatsen hans for vanlige folk. Enkelte sier at de stemte på Giske fordi han har sosialdemokratiske verdier og er grasrotens mann.

At Trond Giske har klart å gjøre Nidaros demokratiske forum til Norges desidert største lokallag, er imponerende, men det viser ikke til noe konkret Giske har gjort for Trondheim. Som ung kvinne virker det absurd at en person som Trond Giske får denne prisen.

De andre kandidatene var Marte Lønvik Bjørnsrud, Ann Kristin Søruburø Michael, Kent Aune og Kjetil Rekdal. Bjørnsrud har etablert Matsentralen Trøndelag, Aune har viet mye av tiden sin på å sette psykisk helse på dagsorden, Michael startet en turgruppe som har engasjert over tre tusen trondhjemmere og Rekdal har jobbet hardt for Trondheims største fotballag.

Nidaros sin egen beskrivelse av Årets trondhjemmer er en som er et forbilde og har gjort en ekstraordinær innsats for vanlige folk. For studentene er ikke Trond Giske noen av delene. Siden avisen har innstilt på de fem kandidatene, må de også ta en del av skylden. Det er vanskelig å forstå hvorfor Giske passer bedre til beskrivelsene enn andre trondhjemmere.

Vi trenger for eksempel ikke gå langt tilbake i tid for å finne historier om unge studenter som har blitt advart mot Trond Giske når han har vært på fester på Samfundet. Flere unge kvinner sier at de har trukket seg ut av politikken på grunn av oppførselen hans, og mens Arbeiderpartiet klappet for Giskes tale på fylkesårsmøtet i 2020, gikk AUF ut av salen i protest.

Årets trondhjemmer kunne vært en fin måte å vise fram en av de mange hverdagsheltene i byen. Istedenfor valgte altså leserne til Nidaros å gi prisen til Trond Giske, som ikke har bodd i Trondheim på mange år. Når man leser begrunnelsen for de andre kandidatenes nominasjon, er det påfallende at det var Giske som stakk av med prisen.

Prisutdelingen viser at Giske fortsatt har enormt med tillit blant de som følger ham. Men la det være klart: Trond Giske er ikke studentenes trondhjemmer.

LES OGSÅ: Dette er studentenes forventninger til 2023

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS