Foto

Debatt

NTNU svarer på eksamenskritikk: – Eksamen ved NTNU skal være god

Elin Tjomstøl Novak kritiserer NTNU for å være sent ute med publiseringen av eksamensdatoer, og syns det er uheldig at eksamensdatoer publiseres først etter at undervisningen har begynt.

Publisert

Jeg er helt enig med Novak i at eksamensdatoene burde vært publisert før undervisningen starter. Jeg skjønner godt at studenter blir frustrert når de har startet på forskjellige emner, og emnene viser seg å kollidere i eksamensdato. Det er noe vi ønsker å unngå, og normalt skulle datoene ha vært publisert før undervisningen startet.

NTNU setter årlig mer enn 200 000 karakterer for 44 000 studenter. Timeplan- og eksamenskabalene er kompliserte, og det ligger mye arbeid bak eksamensplanleggingen. Ikke bare for å få kabalen til å gå opp, men for sikre at det ikke blir feil. Det eneste som er verre enn at eksamensdatoen din kommer sent, er at den må flyttes i ettertid. Så kvalitetskontrollen er viktig. Men denne gangen brukte vi litt for mye tid på den.

Så er det noen punkter i Novaks innlegg som jeg ikke er like enig i. Novak skriver at administrative problemer fra NTNUs side førte til feil under høstens eksamensperiode, og spør når NTNU skal begynne å prioritere studentene.

De fleste problemene under høstens eksamener handlet om feil i Inspera, som er et datasystem NTNU ikke lager eller drifter selv. Det er en tjeneste vi kjøper fra en ekstern leverandør, og som brukes av mange universiteter og høyskoler. Jeg er helt enig i at det er uakseptabelt med så mye feil som vi hadde med i Inspera i høst, og det har vi også gitt firmaet bak Inspera tydelig beskjed om. At fjernvarmeanlegget på Sluppen gikk i stykker og utløste brannalarm, var høyst beklagelig, men også dette var utenfor NTNUs kontroll.

Mange ansatte ved NTNU jobber veldig hardt for å sikre at eksamen blir gjennomført på en god måte for alle studenter. Og heldigvis går eksamen knirkefritt for de aller, aller fleste. Også skjønner jeg, og alle som jobber med eksamen på NTNU, at det for studentene er like ille enten det er NTNU eller noen andre som er skyld i problemer på eksamen. Og derfor tar NTNU aldri lett på feil som skjer på eksamen, uansett hva feilen skyldes.

Nå jobber vi med en grundig evaluering av høstens eksamensperiode. Vi skal lære av alt som skjedde i høst, og se på hvordan vi kan forbedre rutinene våre. Målet er å gjennomføre vårens eksamensperiode på en god måte.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS