Debatt

NTNUs dårlige planlegging gir store konsekvenser for studentene

Er det forsvarlig av NTNU å publisere eksamensdatoene to uker etter semesterstart?

Publisert Sist oppdatert

Vanligvis skal eksamensdatoene for vårsemesteret publiseres i midten av desember. I år ble kvalitetskontrollen «noe» forsinket slik at datoene ble publisert 20. januar, to uker etter semesterstart. Dårlig planlegging fra NTNU førte altså til at vi studentene gikk rundt i et to uker langt vakuum med stor usikkerhet og uforutsigbarhet.

Dersom man er uheldig og har valgt to emner som viser seg å ha eksamen samme dag, er det ikke bare bare å finne nye emner for så å ta igjen to uker med pensum. Å ta ekstra emner i to hele uker for å unngå dette, er også svært belastende dersom man skal yte hundre prosent. I tillegg er det under to uker til oppmeldingsfristen for emnene etter eksamensdatoene blir publisert, noe som er svært ubeleilig hvis man plutselig blir nødt til å endre hele planen sin. I tillegg til å velge emner, må hjemreiser bestilles og sommerjobber avtales. Flere emneansvarlige planlegger også undervisningsoppleggene sine etter hvor tidlig eksamen kommer.

Jeg vet ingenting om hvordan koordinering og kvalitetskontroll utføres hos NTNU, og jeg skjønner at det er en vanskelig kabal å legge, men jeg lurer på hvordan det går an å være over en måned forsinka. Hvor mange ansatte må jobbe overtid for at 44 000 studenter skal slippe to uker med frustrasjon?

LES OGSÅ: Institutt for psykologi presser studenter til å avlegge eksamen tross sykdom

Dette er ikke første gang administrative problemer hos NTNU har gitt konsekvenser for oss studentene. Under eksamensperioden i høst var jeg mer stressa for om jeg kom til å få levert eksamen enn om jeg kom til å prestere bra, da det stadig var tilfeller av avbrytelser og tekniske feil utenfor vår kontroll. Det var kanskje akkurat dette som gjorde at planlegging av vårens eksamensdatoer ble utsatt? Koronautbruddet høsten 2021 ga også stor usikkerhet rundt om vi kom til å ha fysisk eksamen, hjemmeeksamen eller få avlyst eksamen bare få dager i forveien. Jeg forstår at disse omstendighetene var utenfor NTNU sin kontroll, men det burde finnes bedre retningslinjer og rutiner for slike ekstraordinære tilfeller. Jeg forventer en viss standard fra NTNU, men gang på gang mislykkes de i å leve opp til ryktet sitt.

Det er ikke vår feil at det er blitt sånn, men det er vi som må ta konsekvensene av NTNU sin dårlige planlegging og beredskap. Vi ønsker oss mer forutsigbarhet og bedre krisehåndtering. Jeg blir stadig mindre imponert av universitetet mitt som jeg var så glad i da jeg var en naiv førsteklassing. Hva blir neste skuffelse fra NTNU? Og når skal studentene bli prioritert?

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS