Kommentar

Forbannelsen som rammer deg hver januar

Da var vi der igjen. Starten på slutten og slutten på starten. Januar og et nytt år med, du gjettet det, nyttårsforsetter. Hva blir ditt, hva blir mitt og hva med alle andre sitt?

Publisert

Men fra spøk til alvor, så er jeg ganske lei av å høre folk sette nyttårsforsetter de ikke klarer å fullføre. Jeg har dessverre ikke noen tydelig statistikk å underbygge denne påstanden med, men sett deg ned og tenk litt på dette: Når har noen noen gang gjennomført et nyttårsforsett? Jeg føler nesten at det er en forbannelse, og det viser seg at Wikipedia er enig med meg, for der står det følgende: «Nyttårsforsetter er kjent for ikke å vare så lenge man egentlig har hatt til intensjon.»

Men frykt ikke! Jeg har knekt koden, og det er å sette seg enkle nyttårsforsetter som du vet at du klarer å gjennomføre. For eksempel har jeg de siste to årene hatt følgende nyttårsforsetter: I 2021 var det å gi flere komplimenter. Ikke tro at jeg var kjip før det, jeg ga jo komplimenter, men bestemte meg kanskje heller for å gi dem mer bevisst. I 2022 hadde jeg som nyttårsforsett å gi flere high fives, som på en måte er en fin videreføring av det jeg hadde i 2021.

LES OGSÅ: Sukk frå Sisyfos og seterrjomen

Jeg vurderer også å sette meg enda et nyttårsforsett, dog på en helt annen pol. Tanken bak dette andre nyttårsforsettet skal være at det føles utenfor rekkevidde, men at det finnes håp. Dette nyttårsforsettet skal sprenge taket. I motsetning til klassiske nyttårsforsett skal dette likne mer på en drøm. I år vurderer jeg å bli tildelt Nobels fredspris. Eller kanskje litteraturprisen. Det hadde vært fint.

Så hvorfor i alle dager har jeg skrevet denne artikkelen? Det burde jeg nesten finne ut av snart. Tanken er å inspirere dere, og at dere skal se kritikken av deres tidligere nyttårsforsetter som konstruktiv. De enkle nyttårsforsettene skal gi deg en mestringsfølelse. Essensielt åpner jeg altså døren til bedre selvfølelse og selvtillit. Du smilte og lo mer enn i fjor, bra innsats! Videre kan du jo tenke deg mestringsfølelsen dersom du klarer å oppnå det uoppnåelige. Det kan bare gå en vei herfra, folkens, og det er opp til dere å bestemme hvor den går. Lykke til og godt nyttår! Klem.

LES OGSÅ: Torsdag på Knausfestivalen

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS