Kommentar:

Når skal NTNU begynne å tilpasse seg studentene?

Da regjeringen kom med nye tiltak før jul, virker det ikke som NTNU hadde en plan B for eksamensperioden.

Publisert

I to år har vi tilpasset oss et liv med pandemi. Som studenter har vi sittet foran skjermen i stedet for i forelesningssalen, vært redde for å ikke få dra hjem til mamma og pappa, fordi vi hadde eksamen på Sluppen, og sittet på en trang hybel framfor å drikke øl med linjeforeninga. Vi har lært og vi har lest. Vi har trosset dårlig internett og brukt mobildata for å få med oss forelesninger med forelesere som ikke kan bruke Zoom. Vi har rett og slett tilpasset oss den nye studiehverdagen. Derfor blir følelsen enda kjipere når det ikke virker som NTNU ønsker å tilpasse seg oss.

At det skulle komme en ny smittebølge nå før jul, kom for de aller fleste ikke som et sjokk. Etter to år med pandemi skulle man derfor tro at NTNU hadde en eller annen plan i bakhånd i tilfelle smittetrykket skulle øke. I starten av eksamensperioden kunne man lese om studenter som kom til å møte opp på eksamen selv om de var syke, i frykt for å måtte utsette eksamen. Samtidig var mange redde for å ende opp i karantene eller isolasjon, og ikke få feire jul med familien sin, som året før. Som student vil jeg påstå at ingenting av dette gjorde en allerede slitsom periode noe bedre.

LES OGSÅ: Debatt: Hjemmeeksamen bør ikke etterlates i pandemien

Fire dager før eksamen fikk jeg og mange andre bekreftet at vi ikke lenger skulle ha oppmøte på Sluppen, men at eksamen nå skulle skrives hjemmefra. Joda, hjemmeeksamen kan være greit det, men med en så plutselig endring var det nok flere enn meg som kjente på mangelen på informasjon. Samtidig synes jeg absolutt mer synd på de som endte opp med utsatt eksamen. Å utsette eksamen til tidligst 14. januar høres ikke for meg ut som en optimal løsning når vårsemesteret begynner 10. januar. Samtidig var det allerede flere som skulle ha eksamen fram til 7. januar. Dette ble bestemt allerede i høst. At NTNU låner ut sine lokaler for vaksinering er vel og bra, men å ikke kunne legge til rette for sine egne studenter og eksamensperioden virker lite gjennomtenkt.

Det er kjipt å nok en gang føle seg nedprioritert. Jeg tviler på at en slik uforutsigbarhet og slike plutselige endringer hadde blitt akseptert i arbeidslivet. Som student forventer jeg at NTNU til dette semesteret legger en reserveplan for å hindre at studiehverdagen igjen blir snudd på hodet. Etter to år med pandemi burde det ikke være sånn at en ny smittebølge kommer som julekvelden på kjerringa. NTNU må begynne å ta studentene på alvor hvis vi skal fortsette å tilpasse oss NTNU.

Powered by Labrador CMS