UKA-23 slår seg løs

Norges største kulturfestival er i gang med et brak.

Publisert Sist oppdatert

Navnet på UKErevyen 2023, som vil lyse opp det røde huset, vil komme som et sjokk for de fleste. Med navnet SPRÆKK! bryter forfatterkollegiet UKEnavn-tradisjonen med trestavelsesnavn og gjør plass for et slagord med stor oumph-faktor. 

UKA sier at navnet er inspirert av situasjonen Studentersamfundet nå befinner seg i:

 – Vi er i ferd med å tre inn i en ny tid, i et nytt bygg. Bygget vi kjenner i dag har bokstavelig talt slått sprekker, og på den måten kjent konsekvensene av det nye.

Siden sist gang det var UKA har det vært en nedstengning av landet, økonomiske bobler og krig. UKA ønsker å bringe en ny og optimistisk tid inn i husets (enn så lenge) runde vegger med visjonen «føl vibrasjonene.» 

Navnet, som velges av forfatterkollegiet, har vært hemmelig siden februar og kun vært kjent av noen få utvalgte. Det skal passe konseptet til revyen, som er drevet av ca. 200 frivillige, som sørger for at publikum skal kunne ta og føle på vibrasjonene, spenningen og optimismen med å ta inn det nye. 

Navnet har gjennomgått en hard konkurranse med 130 andre forslag, men de boblene ble fort sprukket. SPRÆKK! er en klar vinner for forfatterkollegiet, og leder Olav Ødegård virker gira for de kommende ukene:

– «Vi e så gla at vi SPRÆKK!»

Powered by Labrador CMS