Debatt

99 tillitsvalgte klare til dyst

Kandidatene er klare og de ansatte venter spent på hvem som skal bli deres neste samarbeidspartnere – nå venter vi bare på din stemme.

Publisert Sist oppdatert

Kjære medstudenter,

Denne høsten skal studentene velge 99 studentrepresentanter til ulike deler av studentdemokratiet her ved NTNU. Kanskje du ikke vet hva en studenttillitsvalgt er, eller hvem som stiller til valg. Kanskje tenker du at det ikke har noe å si for deg hvem som sitter i Studenttinget, Velferdstinget, fakultets- eller instituttstyrene. Kanskje er det første gangen du hører om studentdemokratiet? Uansett, nå har mange studenter sagt seg villige til å være din representant. Nå er jobben din – du må bruke stemmeretten.

Kanskje spiller det ikke noen rolle om du bruker noen minutter av din dyrebare studietid på å avgi din stemme. Kanskje har du rett, kanskje ikke. Men jeg vil påstå at du tar feil. Bruk nå ett av dine dyrebare minutter på å avgjøre hvem av dine medstudenter som skal kjempe for dine rettigheter i møte med en kompleks organisasjon.

LES OGSÅ: Nå blir det billigere øl på Samfundet

Studentdemokratiet er ikke bare en gjeng med engasjerte studenter som liker å diskutere, for diskusjonens skyld. Studentdemokratiet er en viktig kanal for å påvirke hvordan NTNU drives, hvordan vi sikrer god studiekvalitet, hvordan velferdstilbudene på campus kan forbedres, hvordan studentenes interesser ivaretas og mye, mye mer. Studentrepresentantene er våre stemmer i møte med de ansatte, ledelsen, samskipnaden og andre aktører som har en viktig betydning for vår studiehverdag.

Hvis disse menneskene ikke gjorde den nødvendige jobben som de utfører, ville vi merket det. Vi ville merket det hvis undervisningen ble dårligere, hvis eksamensordningene ble urettferdige, hvis læringsmiljøet ble utrygt, hvis linjeforeningene mistet areal på campus, hvis samskipnadens helsetjenester forsvant. Vi ville merket det hvis ingen talte vår sak, når viktige beslutninger skulle fattes.

Derfor er det viktig at du bruker din stemmerett i årets studentvalg. Tenk på det som en investering i din egen framtid. Å stemme i studentvalget er ikke bare et øyeblikks avgjørelse; det er en langsiktig investering for å forbedre din og den neste generasjon studenters studieopplevelse. Ved å stemme gir du dine tillitsvalgte fullmakt til å jobbe for dine interesser i året som kommer. Ved å stemme gir du dem legitimitet i jobben de er satt til å gjøre, nemlig å være studentenes stemme.

Kort sagt: Bruk stemmeretten din’a, idiot.

LES OGSÅ: Ønsker flere kvinner til lederstillinger

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS