Fremskrittspartiet: Bendik Sæther Wessel forteller hva FrP ønsker å gjøre for studentene.
Fremskrittspartiet: Bendik Sæther Wessel forteller hva FrP ønsker å gjøre for studentene.

Ni på Stortinget: FrP

Vi har intervjuet unge stortingskandidater fra de ni største partiene. Bendik Sæther Wessel kommer fra Fremskrittspartiet i Trøndelag, og forteller hva partiet ønsker å gjøre for studentene og hvordan det er å være ung politiker.

Publisert Sist oppdatert

Usikker på hvordan du stemmer i Trondheim? Les vår praktiske valgguide for studenter! Husk også at du som student kan forhåndsstemme på campus.

Hvorfor valgte du å aktivt engasjere deg i politikken?

Jeg har alltid hatt sterke prinsipper og meninger, og fant ut at den beste måten å gi utløp for dette på er å bli med i politikken. Ved å engasjere seg politisk kan man bidra til å endre samfunnet, ved kjempe for de verdiene man tror på.

Hvorfor er deres parti det beste for studentene?

FrP har vist med handling at vi prioriterer studentene. Vi har foreslått å øke studiestøtten til 1,5 G for å gjøre det mulig å være heltidsstudent. I dag får studentene nesten 15 000 kroner mer i året enn da de rødgrønne styrte, takket våre FrPs gjennomslag. Vi er også opptatt av at vi må bygge flere studentboliger og øke antall studieplasser innen utdanninger som samfunnet vil ha behov for i fremtiden. Dette gjelder for eksempel psykologi- og sykepleieutdanningen.

Hva er deres viktigste student-sak?

Tusenvis av studenter mangler et rimelig sted å bo og derfor er det viktig at vi prioriterer å bygge ut flere studentboliger. FrP vil at det skal bli billigere og enklere å bygge studentboliger, og at private utbyggere skal få muligheten til å både drifte og bygge de. Dette er den eneste måten å sikre at vi har nok studentboliger i fremtiden.

Hva er det dere vil prioritere for studentene dersom dere vinner valget?

Vi ønsker først og fremst å sikre at det bygges flere studentboliger. Vi vil sette av penger til rehabilitering av gamle studentboliger, og gå inn for at studiestøtten skal økes og låses til 1,5 G.

Hvis du ikke kunne ha stemt på ditt eget parti ved valget i år, hvem ville du ha stemt på da?

Liberalistene.

"Hvordan vil dere styrke universitetene?"

For FrP er det viktig å sikre at universitetene kan samarbeide tettere med næringslivet. Slik kan vi stimulere til innovasjon og nyskapning, og at flere arbeidsplasser skapes innen fremtidens næringer.

Hvordan er det å være ung politiker?

Det er først og fremst givende, fordi jeg kan jobbe for saker som jeg tror på, sammen med mennesker som deler samme verdier som meg. Det tar opp en del tid, men er verdt det, fordi jeg vokser som person og kan bidra til skape et bedre samfunn og en friere fremtid.

Hva gjør du utenfor det politiske arbeidet?

Jeg liker det meste som er kreativt og driver aktivt med musikk. Samtidig tar jeg opp fag for å komme inn på profesjonsstudiet i psykologi, og driver en markedsføringsbedrift online.

Hvordan har dere jobbet for å engasjere studenter i politikk?

Vi prøver å ha flest mulig åpne møter der studenter kan komme for å dele det de har på hjertet og bli mer kjent med partiet. Vi bruker også sosiale medier aktivt for å nå ut til studenter.

Powered by Labrador CMS